Facebook NGIF

Koncerter

Se flere koncerter

Nytårskoncert - Anne Mette Elten & Jesper Lohmann, Frida Lunde

Søndag den 29. januar 2023 kl. 14:00

Nyborghallerne, Halvej 1, 5800 Nyborg

Arrangør: NGIF Venner og Nyborg Harmoni Orkester

Anne Mette Elten:

Hun trådte sine musikalske barnesko i Frelsens Hær, slog igennem i 1987 og indspillede i 2012 sit første klassiske album. I alt har hun solgt 1 million album fordelt på 20 udgivelser dels som solist og dels med På Slaget 12.

Ann-Mette Elten er født i 1956 i Aalborg. Som 12-årig kom hun, via en veninde, med i Frelsens Hær, hvor hun trådte sine musikalske barnesko og fik lov at synge i mange forskellige rammer – lige fra Aalborgs havneknejper til Tivolis Koncertsal i København.

Da Ann-Mette begyndte i gymnasiet, forlod hun Frelsens Hær. Efter sin studentereksamen bosatte hun sig i Aarhus for at læse kristendomskundskab og dansk på universitetet. I sin fritid modtog hun undervisning på Det jyske Musikkonservatorium og kom til at lægge stemme til både Det Jyske Kammerkor, Jysk Akademisk Kor og Det Danske Kammerkor. Sammen med komponisten og musikeren Niels Kirkegaard og tre andre musikere, dannede hun i 1985 bandet På Slaget 12, og sammen udgav de i 1986 deres debutalbum, som i begyndelsen af 1987 røg til tops på hitlisten. Dette skete takket været en sang, som blev et kæmpehit i Danmark, og som det ansete amerikanske musiktidsskrift Billboard kårede som “Europas bedste nationale hit i 1987”, nemlig “Hjem til Århus”. Med tiden er det blevet til 13 album med På Slaget 12.

Sin debut i eget navn fik Ann-Mette i 1999 med “Refrain”, med personlige favoritter blandt 60’ernes Giro 413-klassikere i nye anderledes arrangementer. Albummet, der har solgt over 85.000 eksemplarer, indeholder blandt andet sange som “Hele ugen alene” og “Tak for alle kyssene”. Med på albummet er også sangen ”Kuling fra nordvest”, som Ann-Mette fik lejlighed til at indsynge med sit barndoms-idol, Otto Brandenburg. Sangen, der er skrevet af Lotte Svendsen og Jens Brygmann, var titelsang til filmen ”Bornholms Stemme”.
Hvor “Refrain” indeholdt musik, skabt i hendes forældres tid, bestod efterfølgeren “Hot Hot”, der kom året efter, især af musik fra hendes bedsteforældres tid. Albummet, med musik udelukkende skrevet af Kai Normann Andersen, var en hyldest til komponisten i anledningen af dennes 100-års dag.

Jesper Lohmann:

Jesper Lohmann er en populær og elsket skuespiller, som er kendt fra TV, film og teaterforestillinger. Men Jesper er også en fantastisk sanger og entertainer, som har slået sit navn godt fast på den danske musikscene. 

Senest i forestillingen "TILLØKKE OTTO - på sporet af en baggårdspuma" hyldes Otto Brandenburg. Forestillingen gik for fulde huse landet over og en begejstret presse skrev: "Han mestrer det hele - Dette er et foreløbigt højdepunkt i Lohmanns karriere som skuespiller, sanger og entertainer." Berlingske/CPH Culture. 

Jesper Lohmann mestrer mange genrer, og han kan kunsten, at gå fra det inderlige poetiske til det rå og farlige på et splitsekund. Med humor, stil og elegance formår han med sit frække gadedrengeswing at rive sit publikum med sig.